این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
الف - پرسش های تحقيق
1- پرسش اصلی
مالیه و صدقه در قانون افغانستان و فقه اسلامی چی حکم دارد ؟
2- پرسش های فرعی
.1 حکم مالیه در قانون افغانستان با فقه اسلامی چی تفاوت دارد؟
.2 حکم صدقه در قانون افغانستان با فقه اسلامی چی تفاوت دارد،
.3موثریت صدقه و مالیه چیست ؟
در خصوص مالیه و صدقه روایات دینی و قوانین دولت بسیاری موجود است و در مقالات متعد د مورید بحث قرار گرفته اما از زاویه مزهبی و قوانین افغانستان به صورت خاص تحقیق صورت نگرفته است .
با توجه به اهداف بسیار متنوع و گوناگون اقتصاد اسلامی در مقایسه با مکتبهاي دیگر دولت به وجوه مختلفی جهت تأمین مخارج خود نیاز دارد، بنابراین مالیات هاي اسلامی به عنوان یکی از مهمترین راههاي تأمین مالی مخارج دولت از اهمیت خاصی برخوردار است . در نظام اسلامی نیز خداوند متعال براي حکومت و اداره حکومت اسلامی منبع مالی قرار داده است که این منابع مالی همان مالیاتهاي شرعی و اسلامی است تا حکومت اسلامی با اخذ آن از مردم آن را به مصرف اداره جامعه و پیشرفت و توسعه کشور اسلامی برساند. همچنان هرگونه بخشيدني را كه براي رضاي خداوند باشد در بر مي گيرد. تفاوتي ندارد كه متصدق، شخصي فقير يا غير نيازمند باشد يا اين كه اعطاء، در مقام اجراي دستور شرع باشد، يا يك عمل صرفاً اختياري. گروهي ديگر هم با اشاره به ريشه لغوي صدقه معتقدند كه صدقه، اسم فعل است و از صدق به معناي راستگويي و صداقت آمده است.
در اقتصاد اسلامی با توجه به تأثیر جهانبینی اسلامی بر کردارهاي اقتصادي افراد، پرداخت هاي مالیات به هیچ وجه مانند نظامهاي دیگر بار تلقی نمیگردد، بلکه پرداخت مالیات به عنوان یک وظیفه شرعی و عبادي است که موجب کمال انسان نیز میشود. بخش عظيمي از ابواب فقهي، به عبادات اختصاص دارد كه صدقه نيز در اين فصل، داراي مصاديقي قابل توجه و از منظر شرع مقدس مي باشد.این دو موضوع در جامعه ما از اهمیت خاص برخوردار است . به همین خاطر اهمبت دارد.
بخش عظيمي از فقهي، به عبادات اختصاص دارد كه صدقه نيز در اين فصل، داراي مصاديقي قابل توجه و از منظر شرع مقدس مي باشد. همچنان دین اسلام برای هر بخش راه حل دارد . در این مقاله روی مسله مالیه و صدقه در فقه و قانون افغانستان بحث میکنیم تا باشد آگاهی جامعه زیاد گردد .
امروزه در فضاي بین المللی مباحث مربوط به تأمین مالی اسلامی اهمیت بسیار بالایی یافته است. مروري بر آیات و روایات وارده در بخش اقتصاد نشان میدهد که در اسلام، فقر و بیعدالتیهاي اجتماعی پدیدهاي مذموم شناخته شده و یکی از اهداف مهم نظام اسلامی و بهتبع آن اقتصاد اسلامی از بین بردن این موارد میباشد. از اینرو، در جامعه اسلامی لازم است تمام روابط اقتصاديو مالی به نحوي تنظیم گردد که نظام اقتصادي بتواند در راستايتأمین اهداف مورد نظر اسلام حرکت کند
اشتراکگذاری: