دا مونوګراف بشپړ شوی او پروپوزل هم لري. تاسو کولی شئ د واتساپ له لارې موږ ته پیغام واستوئ ترڅو یې ترلاسه کړئ.
واتساپ: ۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوګراف تضمین شوی دی، هېڅ تغیر ته اړتیا نه لري، او لا دمخه دفاع او وړاندې شوی دی.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
معادن یکی از منابع مهم و مطمین برای عواید و در آمد های یک کشور به حساب می آید .کشور افغانستان جز معدود کشورهای است که از این ویژه گی برخوردار میباشد و دارای معادن متعدد و متنوع (لیتیم ، اورانیوم ،پولونیوم، گاز ، نفت ، ذغال سنگ ، مس ، گوگیرد...) میباشد. دولت با اتخاز سیاست های درست و اصولی میتواند با ایجاد بستر مناسب برای بخش خصوصی جهت سرمایه گذاران داخلی و خارجی اقدام به استخراج این معادن نموده و از این طریق عواید دولت را بالا برده و کشور را از وضعیت که در آن قرار دارد نجات داده و به یک کشور پیشرفته و مترقی با مردمانی دارای رفا و درآمد مناسب تبدیل نماید ولی مسئله
اصلی این است که چرا افغانستان نتوانسته است از این امتیاز که از آن برخوردار است نتوانسته است نهایت استفاده را ببرد که در این پژوهش تلاش گردیده است تا عوامل و اسباب که باعث عدم استفاده دولت از این منابع نقش مهم را ایفا میکند.
الف: پرسش اصلی
اقتصاد افغانستان چگونه از طریق استخراج معادن بهبود می یابد؟
ب: پرسش های فرعی
در خصوص این موضوع هیچگونه تحقیقات صورت گرفته است که در اینجا آنها را بیان میکنیم:
از جمله فرخنده قانع در یکی از آژانس خبری (پژواک) تحت عنوان بهبود اقتصاد افغانستان با استفاده از منابع طبیعی ( معدن) به نشر سپرده است ولی بر اساس تحقیقات هوای که مرکززمین شناسی ایالت متحده آمریکا در سال ۲۰۱۰ انجام داده است که اعلان کرد منابع طبیعی دست نخورده افغانستان بالغ به یک تریلیون میباشد. وزارت معادن و پطرولیم افغانستان ارزش معادن افغانستان را بر 1,000,000,000,000 دالر تخمین زده است .
تحقیق دیگر را آقای رفیع افغان تحت عنوان عواید دولت از درک منابع طبیعی(معدن) انجام داده که در نتیجه بیان می دارد:خوشبختانه افغانستان دارای معادن با کیفیت بوده است که میتواند با استفاده از آن، صاحب یک اقتصاد خوب و مترقی شود.نظر بهپیش بینیهای وزارت معادن و پطرولیم، افغانستان باید تا سال ۲۰۲۴ میلادی با استفاده از منابع طبیعی و معادن خود بینیاز از کمک تمام کشورهای جهان شود.استفاده از منابع طبیعی و استخراج معادن باعث خودکفایی کشور خواهد شد و در رشد چشمگیر اقتصاد کشور سهم براوزن دهای دارد.معادن افغانستان منبع درآمد پولی خوبی را برای کشور تشکیل میدهد،در حال حاضر تعدادی از معادن درکشور کشف شده است و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، که منبع درآمد خوبی برای کشور میباشد.استخراج معادن در افغانستان قدامت ۶۰۰۰ ساله داشته، ولی یک تعداد آن هنوز هم بکر و دست نخورده باقی مانده است.
نگارنده با استفاده از تحقیقات نامبرده در این پژوهش سعی خواهم کرد تا بیان کنم که افغانستان چگونه میتواند از طریق استفاده بهتر از معادن خود اقتصاد خویش را بهبود بخشیده و کشور افغانستان را با استفاده ای درست و بهتر از منابع طبیعی خویش به یک کشور توسعه یافته و مرفع تبدیل نمایید و از این جهت این تحقیق دارای اهمیت میباشد.
روش پژوهـش مورد استفاده در این تحقیق به صورت تحلیلی توصیفی میباشد با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده.
در این تحقیق برای تهیه معلومات از روش کتاب خانه ای استفاده شده است که این منابع به شکل کتاب ، مقاله ، سایت های معتبر انترنتی و مجلات میباشد که معلومات ها انالیز شده و ازتمام منابع نامبرده استفاده شده است.
مشکلات موجوده در این تحقیق عبارت از نبود معلومات کافی از بلنس استخراج معادن افغانستان و صادرات آن به خارج میباشد که درسایت وزارت معادن نشر نشده و در کدام رسانه اعلام نشده است.
این تحقیق از این جنبه جدید بوده که نسبت به دیگر تحقیق های انجام شده در مورد معادن و اهمیت آن در بهبود عواید گردد به موضوع به صورت جامع تر پرداخت شده است و مو ضوع را از زوایای مختلیف مورد بحث قرار داده است.
این تحقیق دارای چهار فصل میباشد که در فصل اول کلیات تحقیق، درفصل دوم مبانی نظری تحقیق و پیشینه تحقیق، در فصل سوم تجزیه و تحلیل داده ها میباشد.
تحقیق حاضرتحت عنوان بهبود اقتصادی اقتصاد افغانستان با استفاده از منابع طبیعی(معادن) در پی پاسخ تحقیق به این سوال منابع طبیعی در اقتصاد کشور چی رول دارد ؟ میباشد . هدف اصلی این تحقیق، بررسی امکان بهبود و توسعه اقتصادی افغانستان از طریق بهرهبرداری از منابع طبیعی، به ویژه معادن، و تعیین راهکارها و سیاقهای لازم برای ایجاد اثربخشی در این زمینه است. این تحقیق به تحلیل تأثیر بهرهبرداری معدنی بر اقتصاد کشور، ایجاد اشتغال، تأمین منابع مالی، مدیریت موثر منابع، و تأثیرات محیط زیستی از طریق شفافیت و همک
اشتراکگذاری: