این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
طرح مسئله (پرابلم)
بعضی اوقات ما درجامعه خود با اشخاصی روبه رو میشویم که ما میخواهیم با آنها صحبت کنیم اما دروقت صحبت کردن از آن اشخاص کلام سر میزند که ما اصلا تقاضای شنیدن آنرا نداریم که این مشکل بسیار بزرگی است که از این سبب امروز مردم با مشکلات زیادی مواجه شده اند که چگونه این مشکل را حل کنند . تنها دراین جام نه که فقد بامردم عادی روبه رو میشویم بلکه در زیادی از مجالس میبینیم که اشخاصی را که درآنجا کلان منظقه فکر میکنند سخنان بسیار خسته کننده میزنند که حتی بعضی از جوانان امروزی وقت مجلس میکنند بالای دوستان خویش را مورد تمسخر قرار میدهد والقاب زشت را به آنان استفاده میکنند که سبب بی نظمی مجلس میشود ودرنتیجه دوستی به دشمنی تبدیل میشودپس دین اسلام دین کامل اس که هر طرف را درنظر گرفته است وطریقه حفظ زبان وگفتار در جامعه اسلامی را برای ما بیان داشته است که به کمک الله هریک را بیان خواهیم کرد .
اگرما به جامعه ای خود نظر کنیم مردم ما زیاد به این مشکلات مواجه اند که درست بالای زبان خود کنترول ندارند که حتی بعضی اوقات سبب جنگ ،دشمنی ، بد بختی مردم شده است بنابرین ما کوشش بنده گی خود را میکنیم تا مردم ما ازاین شربزرگ خلاص شوند وهمچنان درجاهای که ضرورت به سخنان آنها است نمیتوانند که آنرا بیان کنند یا صام مردم بالای آن شخص می افتد ویا هم نمیتواند به کدام طریقه آنرا بیان کند مخصوصا درجامعه ما که امروز زیادی از اشخاص نمیتوانند د رجای که پدر ویا کاکا ویاهم برادر بزرگ باشد سخن بگوید . وقتیکه برای میگویند که شما چرا حرف نمیزنید میگویند که پدرم است پس به من ضرورت نیست چون که او کلان است در حالیکه این یک اشتباه بزرگ است چون این مسؤلیت هر مسلمان است که دربعضی جاها از زبانش حفاظت کند ودربعض اوقات سخن بگوید شاید به گفتن آن یک مشکل کلان حل شود وجامعه ما از شر فساد درامان بماند بنابرین دراین راستا این موضوع ما درباره آن بحث میکنیم تا برای جامعه بسیار مفید تمام میشود چون وقت ما حالا درجامعه خود نظر می اندازیم می بینیم که دروقت تعدا دی زیادی از جوانان ما درشب ویا روز مجالس میگرند که دران مجالس هرنوع سخنان گفته میشود که درهمین قسم جاها مردم به یکدیگر القاب نادرستی را استفاده میکنند که درآینده سبب تبدیل نام آن اشخاص میشود ودربیرون ویا درشهر آن را به همان نام یاد میکنند که این یک کار بسیار بدی است قسمی که این مجالس ناروا است به خاطر که سبب دشمنی وکینه دربین اشخاص میشود دراین باره رسول الله (ص) فرموده که هر گاه ما چیزی منکری را ببینیم باید که آنرا با دست خود منع کنیم اگر بادست خود آنرا منع کرده نتوانیستیم باید که آنرا با زبان خود منع کنیم واگر باز هم منع نشد باید که آن شخص را دردل خود بد ببینیم که علامه ضعیف ترین ایمان است .
۱-چطور می توانیم زبان خود را به سخنان نیکو عادت دهیم؟
۲-از نظر قرآن وسنت زبان نیکو کدام جای گاه را دارد؟
۳-آیا سخانان زشت در جامعه چی مشکلات را ببار می آورد؟
۱- شخصی به اسم عزیز مسلم در سال ۱۳۸۹ مقاله را تحت عنوان سبک گفتار در اسلام را مورید مطالعه قرار داده است و به این نتیجه رسیده است که سبک زندگی لایه رویین و آشکار هویت یک جامعه است که نمایانگر تمایزات جوامع مختلف در زمینه باورها و ارزش های اجتماعی می باشد. سبک زندگی مشتمل بر مجموعه ای از مؤلفه هاست که آداب گفتاری ـ که به بایسته های رفتاری در زمینه سخن گفتن انسان اشاره دارد ـ از جمله آنهاست. در زمینه آداب گفتاری حاکم بر فرهنگ اسلامی پژوهش های خوبی صورت پذیرفته که عمدتا به ابعاد فردی و اخلاقی این مسئله ناظر است.بحث از سبک زندگی و آداب اسلامی در عرصه زندگی فردی و اجتماعی، از مباحث بسیار ضروری در جامعه کنونی است که متأسفانه جامعه امروز نتوانسته است میان باورهای بنیادین و ارزش های اصیل اسلامی از یک سو و سبک زندگی خود در حوزه های مختلف اجتماعی، از سوی دیگر، ارتباطی معنادار و وثیق ایجاد کند. یکی از مهم ترین عوامل این گسست و شکاف، عامل شناختی است. بسیاری از افراد جامعه به دلیل آنکه آگاهی لازم از آداب و سبک زندگی اسلامی ندارند، در شیوه رفتاری و سبک سلوکی خود آنها را به کار نمی گیرند. غفلت از مسئله سبک زندگی می تواند خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره جامعه وارد کند. وقتی مردم نتوانند میان شیوه زندگی خود و باورها و ارزش هایشان ارتباط برقرار نمایند، بعد از مدتی ممکن است دست از باورها و ارزش های خود نیز بشویند و آنها را ناکارآمد تلقّی کنند
۲- شخصی دیگری به اسم محمد صالحی در سال ۱۳۹۹ تحقیق را تحت عنوان اهیمت سخن گفتن در اسلام مورید تحقیق قرار داده است که در اخیر به این نتیجه رسیده است که زبان مهمترين كليد دانش و فرهنگ و عقيده و اخلاق است؛ و اصلاح آن سرچشمه همه اصلاحات اخلاقى، و انحراف آن سبب انواع انحرافات است. اصلاح زبان و گفتار از آنجا اهمّيّت فوق العاده در بحثهاى اخلاقى به خود گرفته، كه زبان ترجمان دل و نماينده عقل و كليد شخصيّت انسان و مهمترين دريچه روح است. به تعبير ديگر، آنچه بر صفحه روح انسان نقش مى بندد، قبل از هر چيز بر صفحه زبان و در لا به لاى گفته هاى او ظاهر مى شود. جالب اين كه اطبّاى پيشين سلامت و انحراف مزاج انسان را نيز از مشاهده زبان او كشف مى كردند، و در آن زمان كه مسأله آزمايش خون و ترشّحات بدن، يا عكسبردارى وجود نداشت، زبان به عنوان تابلويى براى تشخيص سلامت و بيمارى دستگاههاى درون شمرده مى شد، و داکتران آگاه، با يك نگاه به زبان، بسيارى از مسائل را درباره سلامتى و بيمارى افراد كشف مى كردند.
قابل یاد آوری میباشد که این تحقیق برای نخستین بار تحت همین محتوا هیچگونه تحقیق صورت نگرفته است و این اولین مطالعات میباشد که در مونوگراف ذکر میگردد و چیزی که قابل تفاوت با دیگر مقالات میباشد این است که برعلاوه اینکه به اهمیت زبان تمرکز داشته بر حفظ و نگهداری گفتار اسلامی تکید نموده است که چگونه میتوان گفتار اصیل اسلامی را نگهداری کرد تا از دست برد ها و علایق کفار در آن نفوذ نکند.
این تحقیق یک تحقیق تحلیلی وتوصیفی است که با مصادر اصلی وفرعی استوار میباشد است که ترجمه آیت ها را از تفسیر وحدیث نبوی واز ذهن خود به مشوره استاد رهنما انجام میدهم اگر در این موضوع آیات قرآن کریم ،حدیث ویا هم اقوال علما آمده باشد دراین جا درقدم نخست از قرآن کریم وبعد حدیث نبوی وبعدآن اقوال علما را ذکر میکنم همچنان در اقوال علما اقوال آن عالم را ذکر میکنم که تاریخ وفات آن پیشتر باشد .
هر انسان از خود نمی تواند که به تمام عرصه ها ی زندگی خود رسیدگی کند باید که تمام مسلمانان با یکدیگر همدستی وبا هم کمک کنند تا یکدیگر را از جهل چون دوران جاهلیت تجات دهد پس باید که درهر مسلمان را به سخنان نیک دعوت کنیم ، دعوت کاری هرکس نیست ، چون الله تعالی در قرآن کریم می فرماید: { وَلَا تَقْفُ مَا لَيْسَ لَك بِهِ عِلْمٌ إنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَر وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا } سوره اسراء(۳۶) ترجمه: در پی چیزی که به آن علم نداری مرو وبدان که گوش وچشم ودل ابزار سه گانه شن
اشتراکگذاری: