این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
بخش اول
اصول ومبانی کُلیات طرح تحقیق
۱-۱. بیان مسئله
بحران اقتصادي حالت خاصي است كه در آن نظام اقتصادي از روند عادي خويش خارج ميشود و اقتصاد يك كشور دچار آشفتگي و از هم گسيختگي ميگردد. آمار بيكاري افزايش مي يابد، نرخ تورم افزايش پيدا ميكند، توليدات كاهش نموده و بلاخره رفاه يك جامع به خطر مواجه ميشود.
بحران اقتصادي يك پديدۀ است كه در تاريخ اقتصادي هر كشوري بصورت كم و بيش به مشاهده رسيده است، كه تاريخ اقتصادي جهان نشان دهنده اين حقيقت است. بحران اقتصادي در هر نظام اقتصادي ديده شده است چه در نظام هاي سوسيالستي و چه در نظام هاي سرمايه داري، اما بحران اقتصادي در نظام سرمايه داري يك پديده ماهوی است كه بارها در همين نظام به وقوع پيوسته است و مثل ويروس است كه هميشه بالاي همين نظام حمله ور ميشود.
سال ۲۰۰۹ ميلادي را بنام سال بحران در نظام اقتصاد جهان ياد ميكنند، چون بحران كنوني اقتصادي در همين سال واقع شده و اين بحران در اقتصاد جهان به شكل هاي مختلف در عرصه جهاني خودنمايي كرده و به عنوان يك واقعيت تلخ اقتصاد كشورهاي مختلف جهان را در بخشهاي درآمد،مصرف، تامين منابع مصرفي و غذا تحت تاثير قرار داده است و همزمان با اين بحران سه گانه در جهان واقع گرديد(بحران بازار مالي در امريكا، بحران مواد غذايي، بحران انرژي) كه باعث بيكاري هزاران تن گرديد، عده دست به خودكشي فردي و گروپي زدند و عدۀ هم در كشورهاي رو به انكشاف از قلت مواد غذايي تلف شدند كه مسئول اين همه همان كشورهاي سرمايه داري هستند كه حالا با اين بحران دست و پنجه نرم ميكنند، كه با سياست هاي منفعت جويانه و غلط اقتصادي خويش ملت هاي همه جهان را به بدبختي مواجه ساخته اند و اين بحران تا هنوز هم ادامه دارد و طبق معلومات كه از كانالهاي اقتصادي بدست آمده نشان ميدهد كه اين بحران تا پنج سال ديگر ادامه خواهد داشت و از جمله بدترين بحران اقتصادي در طول تاريخ اقتصادي جهان محسوب ميشود.
۱-۲. اهداف تحقیق
هدف اساسی از انجام این تحقیق آشنایی با مفهوم بحران اقتصادی، عوامل که موجب بحران اقتصادی می شود. بررسی تأثیرات بحران های اقتصادی بالای اقتصاد و سایر شعبات اجتماعی و ارایه یک طرح(پالیسی) برای جلوگیری و مدیریت بحران های اقتصادی می باشد.
۱-۳. اهمیت وارزش موضوع تحقیق
درآغاز انجام هرکاری ناگزیر باید در قدم نخست به اهمیت وضرورت آن فکر کرد بعد در راستای انجام آن کار گام نهاد بناً این تحقیق به این دلیل با اهمیت پنداشته میشود که افغانستان یک کشور پساجنگ ومنازعه است.
پس بخاطر واضح ساختن موضوع فوق میخواهم به شکل روش تحقیق علمی دررابطه به تاثیرات بحران اقتصادی دربخش های مختلف کشورهای روبه انکشاف وافغانستان معلومات ارایه وتحریر نمایم .
۱-۴.سوالات تحقیق
نقطه آغاز هرتحقیق علمی دارای یک سلسه سوالات اصلی وفرعی میباشد واین سوالات میتواند رهنمای برای هرمحقق باشد
۱-۴-۱. سوال اصلی تحقیق
۱. بحران اقتصادی چه تاثیرات بالای کشورهای روبه انکشاف دارد ؟
۱ -۴ -۲ . سوالات فرعی تحقیق
۱ . کدام کشورها ازبحران متأثرمی شود؟
۲ . راه هاي بیرون رفت از بحران اقتصادی چیست ؟
۳. عوامل بوجود آمدن بحران اقتصادی چیست؟
۱-۵. فرضیه تحقیق
بحران كنوني كه اقتصاد جهان با آن روبه رو است از چند منظر با بحران هايي كه پيش از اين وجود داشتند متفاوت است. افزايش تورم همراه با كاهش رشد اقتصادي يكي از اين موارد است. همزماني افزايش تورم و كاهش رشد اقتصادي بحران اقتصادي جهان را چند وجهي كرده است.
۱-۶. متغیرهای تحقیق
موضوع تحقیق دارای دومتغیر است که(مستقل و وابسته )
۱-۶-۱. متغیرمستقل
۱-۶-۲. متغیر وابسته
افغانستان از جمله کشورهای روبه انکشاف بوده و مثل سایر کشورهای روبه انکشاف دارای عین مشخصات می باشد. افغانستان دارای منابع سرشار طبیعی میباشد که تا اکنون هیچ و یا اندکی از این منابع استفاده شده است و یک کشور زراعتی است که نقش زراعت در اقتصاد ملی بیشتر از دیگر سکتورها است، افغانستان پس از سال 1357 هیچ وقتی یک نظام اقتصادی و سیاسی با ثبات نداشته و همیشه تحت تاثیر کشورهای همسایه و بزرگ جهان قرار داشت، طوریکه در مدت 30 سال گذشته این کشور بحران های مختلف را آزمایش کرده و همیشه در انواع بحران ها به سر
اشتراکگذاری: