این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
مسئوولیت مدنی،به عنوان یکی از مفاهیم مهم در فقه اسلامی و حقوق مدنی،نقش بسیار مهمی در حفظ عدالت اجتماعی و رفاه جامعه ایفا میکند. این مفهوم به تدریج به عنوان یک اصل اساسی در حقوق مدنی کشورهای مختلف شناخته شده و در نظامهای حقوقی به عنوان ابزاری جهت تعیین مسئوولیت افراد و جبران خسارات ها شناخته میشود. از این رو،تحلیل مبانی مسئوولیت مدنی در فقه و حقوق افغانستان،به عنوان یک کشور با تاریخچه فرهنگی و دینی غنی،از اهمیت ویژهای برخوردار است.در سالهای اخیر، افغانستان تحت تأثیر تغییرات اجتماعی و سیاسی قرار گرفته و اصول دینی به عنوان یک راهنمای مهم برای ایجاد قوانین و مقررات در این کشور تأثیر گذار بودهاند. این مسأله مطرح میکند که چگونه اصول دینی در مبانی مسئوولیت مدنی در افغانستان تأثیر میگذارند و چگونه میتوان تعادلی مناسب میان اصول دینی و قوانین مدنی در این کشور برقرار کرد.
مسئوولیت مدنی در فقه و حقوق مدنی افغانستان دارای کدام مولفه ها میباشد؟
الف : فرضیه اصلی
اصول دینی و شرعی در مبانی مسئوولیت مدنی در فقه و حقوق افغانستان به گونهای است که میتوان تعادلی مناسب میان اصول دینی و قوانین مدنی در این کشور ایجاد کرد
ب: فرضیه فرعی
تطبیق مبانی مسئوولیت مدنی در فقه اسلامی با حقوق مدنی معاصر مورد مطالعه – افغانستان
تحقیق در مورد مسئوولیت مدنی در قانون و فقه دارای اهمیت چندگانه ای است که به اندازای اهمیت موضوع خود،اهمیت دارد. در زیر به برخی از اهمیت های این تحقیق اشاره میشود.حفظ حقوق و عدالت:
آقای جابر علی تحقیق را در سال (۱۳۸۹ ) احکام و آثار مسئوولیت مدنی یک شخص در حقوق افغانستان و فقه حنفی انجام داده که نتایج آن قرار زیل است : احکام و آثار مسئوولیت مدنی در حقوق افغانستان و فقه حنفی است. مسئوولیت مدنی یکی از مباحث اصلی در حوزه حقوق مدنی است که هدف آن شناسایی مسئوولیت و پاسخ گویی به آن است. لزوم جبران خسارات و اعاده به وضع سابق نیز از اهداف مهم مسئوولیت مدنی است. صغار بخش مهمی از جامعه را تشکیل میدهند،پس در زندگی اجتماعی خود خواسته یا ناخواسته تعاملاتی با دیگران دارند که گاهی در نتیجه این تعاملات ممکن است باعث ورود خسارات و اتلاف مال دیگران شوند. این تحقیق با استفاده از روش توصیفی ـ تحلیلی ابعاد این موضوع در قانون مدنی افغانستان و فقه حنفی را بررسی میکند. به نظر میرسد که حقوق افغانستان به تبع از فقه حنفی که منبع اصلی آن است صغار را مانند افراد بالغ در جامعه در صورت اتلاف مال دیگران مسئول میداند و باید خسارات وارده را به نحو مطلوب جبران کند و ممکن است در اثر وجود عوامل رافع از این مسئوولیت مبری شود.
در این تحقیق از روش کتاب خانهای استفاده شده که شامل کتاب ها ،مقاله ها و انترنت میباشد.
در مورد این موضوع به اندازه موثرآن تحقیق صورت نگرفته و این یک تحقیق جدید در مورد مسئوولیت مدنی میباشد.
در فصل اول این تحقیق مفاهیم وکلیات که شامل بیان موضوع ،سوالات تحقیق ،اهداف تحقیق و دیگر موارد مروط به کلیات را مورد مطالعه قرار میدهیم. در فصل دوم مسئوولیت مدنی و مبانی آن از منظر فقه و در فصل سوم مسئوولیت مدنی و مبانی آن از منظر حقوق مورد مطالعه قرار میدهیم .
هدف اصلی قواعد مسئوولیت مدنی جبران خسارات های زیان دیده و ترمیم زیان وارده میباشد. منابع مسئوولیت مدنی متعدد اند ولی می توان آنها را ذیل دو عنوان دسته بندی کرد. مدنی در ساختار مسئوولیت مدنی از فقه تاثیر گرفته است عناوینی که در فقه از آن نامبرده شده اند رد آنها را در برخی از مواد قانون مدنی پیدا میشود مانند (ضمان مقبوض به عقد فاسد،قاعده وغرور) که نمی¬توان آنها را منبع مستقل دانست.
اشتراکگذاری: