این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
الف - پرسش های تحقيق
1- پرسش اصلی
تخلفات اداری در قوانین افغانستان و قوانین اسلامی کدام مولفه ها را دارد ؟
2- پرسش های فرعی
.1 راه حل فساد اداری در قوانین افغانستان کدام احکام را دارد؟
.2راه حل دینی درمبارزه با فساد اداری چیست؟
.3انواع تخلفات اداری کدام ها است ؟
در خصوص تخلفات اداری روایات دینی و قوانین دولت بسیاری موجود است و در مقالات متعد د مورید بحث قرار گرفته اما از زاویه مزهبی و قوانین افغانستان به صورت خاص تحقیق صورت نگرفته است .
در مورد شیوع فساد اداري و مبارزه با آن، تاریخ دقیقی در دست نیست. اما دانشمندان به این عقیده اند که
همانگونه که پدیدة فساد همزاد جوامع بشري است، پدیدة فساد اداري نیز همزاد حکومت است. بررسی قوانین تمدنهاي باستانی نشان می دهند که شیوع رشوه در میان تمدنهاي مثل، یهود، چینی ها، جاپانی ها، یونانی ها، رومی ها، آزتیزهاي آمریکا و هند باستان یک مسئلۀ جدي بوده و به صورت وسیع وجود داشته است این اسناد باستانی و شواهد بدست آمده، حکایت از آن دارند که با ظهور پدیدة فساد اداري، مبارزه با آن نیز مورد توجه جدي تمدنهاي یاد شده قرار داشته است و این نشان می دهد که مبارزه با فساد اداري همزاد با فساد اداري است. بر اساس شواهد تاریخی، اقوام که در سر زمین عراق مسکن گزیدند، از اولین تمدن ها در جهان می باشند که شاهد شیوع پدیدة فساد اداري بوده و با آن مبارزه کرده اند. در کتیبه هاي سامرایی اشاراتی به جرایم فساد اداري. رهبران حکومت نه تنها به شناسایی و شناساندن ریشههای فساداکتفا نکردهاند بلکه راهکارهای مبارزه با آن را نیز ترسیم نمودهاند: ایجاد اراده سیاسی: همچنان که دستهای سیاسی در تقویت و گسترش فساد اداری در کشور فعالانه کار کرده است، لازم است که برای مبارزه با این پدیده نیز، اراده جدی سیاسی وجود داشته باشد در قوانین حکومت هاي این تمدن شده است
امروزه تخلفات اداری در جامعه ما به یک مشکل بزرگ تبدیل شده و دولت افغانستان قوانین مختلیف را ایجاد کرده و مصروف مبارزه باتخلفات اداری میباشد . اهمیت انتخاب این موضوع این است تا بتوانیم راهای حل برای تخلفات اداری دریافت نمایم. هدف شریعت اسلام از حکومتداري اسلامی همین است که با حاکمیت شریعت اسلام، مردم با خاطر آسوده در جامعه زندگی کنند، و براي رسیدن به همین هدف است که حقوق جزاي اسلام وضع گردیده است و با هر گونه فساد که هدف و مقصد شریعت اسلام را با خطر مواجه سازد، مبارزه می کند. مبارزة شریعت اسلام با فساد اداري نیز از همین دیدگاه سرچشمه می گیرد؛ زیرا پدیدة فساد اداري یک مانع بالقوة خطرناك براي جلوگیري از تطبیق حکومتداري اسلامی و تطبیق احکام شریعت اسلام می باشد. قوانین که فعلا در راستاي مبارزه با فساد اداري در افغانستان تصویب می شوند در راستاي رسیدن به همین هداف مذکور است.
پدیده فساد اداري، یکی از مشکلات جدي و خطرناکی است که در طول تاریخ دامنگیر جوامع مختلف و حکومتها بوده است. این پدیده، همزمان با ظهور، مبارزة سخت دولت ها را هم با خود به همراه داشته است، طوري که این مبارزه از چندین سال به این طرف، وجۀ بین المللی بخود گرفته است. منفور بودن پدیدة فساد اداري در این است که حکومت را با خطر نابودي مواجه می سازد، اعتماد مردم به نظام را
از بین می برد. بر این اساس است در طول تاریخ حکومت ها، با این پدیده مبارزه شده است. لذا هدف مبارزه با فساد اداري این است که جامعه به آرامش برسد و این آرامش زمانی میسر است که مردم در پناه حکومت، مطمئن و آسوده خاطر زندگی کنند.
فساد اداري، پدیدهاي نوین نیست؛ پیدایش و گسترش آن، قدمتی به انـدازة تـاریخ اجتماعـات بشـري و تاریخ سازمانها و نهادها دارد. فساد، از عوامل اصلی بازماندن نهادها و جوامع از دسـتیابی بـه اهـداف، و از موانع اساسی رشد و تکامل آنها بهشمار میآید. به همین دلیل، همواره کسـانی کـه بـه فکـر سـلامت نظام اجتماعی بشر و رشد و تکامل آن بودهانـد، در اندیشـۀ پـیشگیـري و مبـارزه بـا ایـن پدیـدة شـوم اجتماعی افتادهاند. پیامبران الهی و اولیاي حق، در این میان نقش بسیار برجستهاي داشتهانـد.
اشتراکگذاری: