این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
سپسیس میتواند در نوزادان علائم مختلفی ایجاد کند. در اغلب موارد مراقبان نوزاد متوجه حال ناخوش آنها میشوند. اگر نوزاد کمتر از ۳ ماه سن داشته باشد، دمای بدن او در ناحیه مقعد به ۳۸ درجه سانتیگراد یا بالاتر خواهد رسد، به نظر میرسد بسیار خوابآلود است، نشانههای تحریک پذیری در او ظاهر میشود. بیاشتها شده، دچار اختلال در تنفس میشود. ظاهر او بیمارگونه است، در چنین شرایطی فوراً او را نزد داکتر ببرید. در کودکان نوپا، ممکن است علائم شامل تب، تحریک پذیری، دشوار شدن تنفس و خوابآلودگی باشد. همچنین ممکن است کودکان دچار تحریک پذیری، عدم تمرکز، اختلال تنفسی، رشهای پوستی و ظاهری بیمارگونه شوند و یا ممکن است از تپش قلب شکایت داشته باشند. اگر کودک شما دچار این علائم گردید، فوراً به داکتر مراجعه کنید. بیماری سپسیس در نوزادان نوعی عفونت جدی است که توسط باکتریها ایجاد میشود. این باکتریها از راههای گوناگون نوزاد را آلوده میکنند بهطوری که حتی ممکن است با بوسیدن نوزاد این بیماری به او منتقل شود. البته این بیماری روشهای تداویی مختلفی دارد بیتوجهی به بیماری نوزاد یا هر مشکلی در تداوی باعث بروز مشکلات و عوارضی برای نوزاد میشود چون عفونت از طریق خون به تمام نقاط بدنش پخش میشود. بنابراین اگر نوزادی به دنبال سپسیس، دچار مننژیت یا عفونت پردههای مغز شود، دچار ناشنوایی، نابینایی، عقبافتادگی ذهنی و کاهش بهره هوشی میشود. حتی ممکن است این عفونت کشنده باشد چون بچه هنوز ضعیف است و ایمنی کاملی ندارد. بنابراین پدران و مادران حتما باید به داکتر متخصص مراجعه کنند تا او تشخیص دهد که نوزاد نیاز به بستری شدن دارد یا نه.در نوزادان مبتلا به این نوع سپسیس هم برای تشخیص قطعی بیماری، کشت خون و کشت مایع مغزی-نخاعی گرفته میشود. بر همین اساس معاینه فیزیکی استخوانها در این نوزادان باید با دقت بیشتری صورت بگیرد چون شانس عفونت استخوان در آنها بیشتر است. همچنین از آنها آزمایش ادرار گرفته میشود که ممکن است به صورت معمولی انجام میشود یا سوپراپوبیک (سوزنی را از زیر ناف وارد مثانه کرده و از ادرارشان نمونه برداری میکنند تا آن از نظر وجود عفونت بررسی شود.باکتریهایی که باعث سپسیس دیررس میشوند، مشابه نوع زودرس هستند اما علاوه بر آن باکتریها، باکتریهای دیگری هم ممکن است در ایجاد این بیماری دخیل باشد مانند استرپتوکوک پنومونیه یا مننگوکوک. این بچهها هم بستری میشوند و تداوی شان با آمپیسیلین و سفالوسپورین نسل سوم صورت میگیرد و اگر مننژیت وجود داشته باشد، وانکومایسین را هم به آنها اضا فه میکنند.
سیپسیس یاعفو نت خونی یک ازحالات کاملا جدی به حساب می آید حتی اگر خیلی سریع تشخیص وتداوی نشود میتواند منجر به بروز اختلال عمل کرد اعضای بدن ناتوانی دایمی ویا مرگ شود. نام دیگر آن عبارت از مسمومیت خون است.وقتی باکتریا پتوجنیک داخل دوران خون شود سبب انتان منتشر یا سیپتیسیمیا شده ویا اینکه درمحل موضعی اخذ موقعت گردد.
الف : هدف اصلی
برررسی ومطالعه علل شیوع سپسیس نوزادان با علایم آنها
1. بررسی شیوع سپسیس نوزادان برحسب سن
2. بررسی شیوع سپسیس در نوزادانبرحسب عملیات مادر
3. بررسی شیوع سپسیس بر حسب وزن
4. بررسی شیوع سپسیس بر حسب ولادت های نارمل
الف: سوالات اصلی
علل شیوع سپسیس نوزادان با علایم آنها چیست؟
ب : سوالات فرعی
1. تعیین میزان شیوع سپسیس بر حسب جنس چگونه است؟
2. تعیین میزان شیوع سپسیس برحسب عملیات چگونه است؟
3. تعیین میزان شیوع سپسیس بر حسب نوع وزن چگونه است؟
قرارمطالعه[1] WHOدرسراسرجهان روزانه ۹۰۰۰ نوزاد حیات خود ازدست می دهند که ۳/۱ناشی از انتانات۳/۱ازباعثFetal Hypoxia۳/۱متباقی آن ازسببPrematurity وLBW گزارش داده شده است. مطابطق به معلومات سال۲۰۰۰ (who) اسباب مرگ نوزادان راقبل المعیادی۲۷٪ انتانات شدید۳۶٪Asphyxia دوره نوزادی ۲۳٪، سو تشکلات۷ ٪ تشکیل می دهد)۳)
۱۳۰ میلیون نوزادان سالانه در جهان تولد می شوند ازجمله۴ میلیون دراثنای دوره نوزادی فوت می گردد.که زیاترآن درهفته اول حیات (۷۵٪) و(۲۵٪) در۲۴ ساعت اول راپور داده شده..سپسیس نوزادی شایعترین علت مرگ ومیررادرکشور های درحال توسعه تشکیل می دهد(۳۰-۵۰فیصد)تحقیق شده است که در۲۰فیصد نوزادان سپسیس واقع میشودوتقریبا ۱فیصدآن می میردمرگ ومیرسپسیس قابل پیشگیری است با تداوی انتی بیوتیک وتداوی حمایوی قوی(12).
در این تحقیق از روش ( توصیفی – تحلیل محتوا) میباشد که این رویش یکی از مهمترین رویش تحقیق میباشد که برای تحقیق موضوعات که جنبه میدانی نداشته و فقط جنبه تحقیقی دارد و یا به صورت ساده میتوان گفت این عنوان نیاز به عملیات های که در یک تحقیق میدانی میباشد را ندارد و فقط به سوالات و یا فرضیه ها اتکا نموده و از پی نتیجه گیری میرود و از منابع جمع آوری شده به تحلیل موضوع میپردازد و از نوع بهترین رویش ها برای نتجه گیری یک تحقیق غیر میدانی میباشد.برای جمع آوری معلومات از رویش کتاب خانه ای استفاده شده است که این رویش معمول برای همچو نوع از تحقیق ها استفاده میشود که شامل کتاب ها،مجلات وغیره میباشد.در نتیجه،باید از روش کتابخانهای استفاده کند و نتایج مطالعات خود را در ابزار مناسب شامل فیش،جدول و فرم ثبت و نگهداری و درپایان به طبقه بندی و بهره برداری از آنها اقدام کند.با توجه به نقش روش کتابخانهای در تحقیقات علمی،لازم است محققان از این روش مطلع باشند.نخستین گام در مهارت تحقیق کتابخانهای،آشنایی با نحوه استفاده از کتابخانه است،یعنی محققان باید از روشهای کتابداری،نحوه استفاده از برگهدان و ثبت مشخصات منابع،نحوه جستو جو و سفارش کتاب آگاهی یابند.کتابخانهها از نظر دسترسی محقق به منابع به سه گروه تقسیم می شوند.نخست،«کتابخانههای باز» که درآنها محقق میتواند آزادانه میان قفسهها رفت و آمد کند،کتابها را مورد وارسی قرار دهد و کتاب مورد نظر خود را انتخاب کند.دوم،«کتابخانههای بسته» که درآنها محقق امکان دسترسی مستقیم به منابع را ندارد و باید تمام تقاضاهای خود را به کتابدار تحویل دهد.سوم،«کتابخانههای نیمه باز» که درآنها بخشی از منابع به طور مستقیم در دسترس محقق قرار دارد و قسمتی دیگر در اختیار کتابداران است
در این تحقیق پنج فصل وجود داشته که در فصل اول مربوط کلیات میباشد،فصل دوم در مورد مربوط به پیشینه تحقیق در مورد موضوع بوده،در فصل سوم در مورد روش تحقیق بحث شده،در فصل چهارم یافته های تحقیق بحث شده و در فصل پنجم در مورد بحث،نتیجه گیری و پیشنهادات بحث شده است.
سپسیس در دوران نوزادی بدلیل تظاهرات بالینی غیر اختصاصی ،مشکلات تشخیصی و ایجاد عوارض و شیوع مرگ ومیر نسبتاً بالا بخصوص همراه مننژیت، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هدف اصلی این طرح بررسی وضعیت این بیماری از جوانب و زوایای مختلف به منظور دستیابی به راهکارهای مناسب از طریق مراجعه و یافته های بدست آمده می باشد. علائم بالینی عفونت در نوزادان معمولاً غیر اختصاصی بوده لذا در همه نوزادانی که شک به سپسیس در آنها وجود دارد بررسیهای ضروری و آزمایشات لازم برای دستیابی و تعیین کانون احتمالی عفونت باید انجام
اشتراکگذاری: