این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
نقش احزاب سیاسی در کشورهای توسعهیافته ثابت و احزاب دارای کارنامههای مشخصاند، از تاثیرگذاری در انتخاباتها تا حضور در میدان سیاسی به عنوان اپوزیسیون اصلاحطلب نظام. این مجموعه فکری در مواردی به خاطر اصلاح نظام و حل مشکلات موجود در یک کشور دست به اعتراضات گروهی میزند و اهداف مشروع خود را بالای نظام میقبولاند. در افغانستان در ۲۰ سال اخیر تعداد زیادی از احزاب بوجود آمد که در قسمت همگرایی و واگرایی سیاسی نقش کمتری داشته است هر چند در بعض موارید احزاب های به وجود آمد که نقش سیاسی خود را انجام ندادند و یا هم نتوانستن . برگزاری و رفتن به انتخابات یکی از فعالیتهای مهم احزاب سیاسی را شکل میدهد که احزاب باید در انتخابات نامزد مشخص و اصولنامه انتخاباتی واضح داشته باشند. نقش احزاب سیاسی کشور اما در تحولآفرینی در انتخاباتهای چند دور گذشته کمرنگ بوده و این احزاب نتوانستهاند در انتخاباتهای مجلس نمایندهگان و انتخابات ریاست جمهوری نقش بارزی بازی کنند و یا دستکم کوشش کنند بیشترین کرسیها را در مجلس نمایندهگان کسب کنند تا از این طریق مانع اقدامات نادرست حکومت شوند.در این پژوهش تلاش میشود که نقش احزاب را برای همگرایی و واگرایی بیشتر مورید مطالعه قرار خواهیم داد.
شیوه تحقیق تحلیلی و توصیفی بوده و ازروش تحقیق کاربردی ومنابع کتاب خانه ای استفاده صورت میگیرد، موضوع همه جانبه تحت غور و بررسی قرار خواهد گرفت.
1- پرسش اصلی
نقش احزاب سیاسی افغانستان در بخش همگرایی و واگرایی سیاسی چیست؟
2- پرسش های فرعی
عملکرد احزاب سیاسی در افغانستان نشان میدهد که تفاوتهای فاحش بین جریانهای سیاسی افغانستان و احزاب کشورهای مدرن که بر مبنای دموکراسی شکلگرفته است، وجود دارد که این تفاوتها هم در عوامل شکلگیری وهم در نحوه عملکرد احزاب به چشم میخورد. احزاب سیاسی چرخدنده اصلی ماشین دموکراسی میباشند و این احزاب است که میتواند در فرایند توسعه سیاسی و پیشبرد آن در یک کشور نقش اساسی داشته باشد، اما اگر احزاب سیاسی افغانستان نتوانند موقعیت و نقش اصلی خود را به دست بیاورند، بهزودی اعتماد و حمایت مردم را ازدستداده و به ناکجاآباد رهسپار میشوند.پیشرفت های سیاسی احزاب کمتر بوده ولی وجود احزاب به مراتب از دیگر کشورها بیشتر میباشد و در این بیست سال اخیر احزاب جدید به اندازه زیادی به وجود آمده است.
در مورد این موضوع کدام تحقیقی صورت نگرفته واین یک تجقیق جدید میباشد و بعضی از مقالات را که مشابه به همین موضوع است را مورید مطالعه قرار میدهیم .
تحقیق که تحت عنوان (نقش اخزاب در انتخابات ) توسط نسرین مصفا در سال 1382 صورت گرفته است به این نتیجه رسیده است که در یک جامعه بدون احزاب سیاسی نظم سیاسی به وجود نه خواهد آمد و احزاب نقش اساسی را در انتخابات انجام میدهد.
یکی از دیگرتحقیقات که انجام شده مقاله تحت نام (نقش اخزاب در تشکیل دولت )که توسط اشخاص به نام های مهوش منفرد وسید احمد طباطبایی درسال (1396) به این نتایج رسیده اند که یک دولت بدون احزاب تشکیل شده نمیتواند و یا هم در نخست احزاب به وجود می آید.
این تحقیق در پی آنست تا بررسی کند در افغانستان به چه اندازه احزاب در همگرایی و واگرایی سهم دارد که درینصورت می توان اهداف کلی این تحقیق را در زیر چنین فهرست نمود:
.1بررسی نقش احزاب سیاسی در ایجاد همگرایی و واگرایی
.2بررسی پیشرفت های سیاسی احزاب
.3بررسی جایگاه احزاب در افغانستان
در جهان امروز، مهم ترین تشکل های فراگیر مردمی، احزاب سیاسی هستند. حزب یک تجمع سیاسی سازمان یافته با اصول، عقاید و مرام و مسلک واحد است. حزب ابزار استقرار حکومت مردم بر مردم، بهترین وسیله پاسداری از امنیت ملی و نقطه غلیان سیاست ورزی و رقابت قانونمند شهروندان برای در دست گرفتن مدیریت کلا ن جامعه است.اهمیت احزاب و نقش آنها در توسعه سیاسی جامعه نیازمند تاکید و تکرار نیست به همین اساس این موضوع از اهمیت زیاد برخوردار است.
روش تحقیق مورد استفاده در این مقاله، تحقیقی کیفی بوده لازم به ذکر است که در این تحقیق، گردآوری داده ها به شکل کتابخانه ای و ترکیبی از منابعی چون کتاب ها ومقالات میباشد.
در این پژوهش کوشش گردیده تا همه محتویات آن جدید باشد وهمچنان این عنوان به حیث موضوع جدید در جامعه اکادمیک کاملا نو میباشد
این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱ مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است ---------------------------------------------
اشتراکگذاری: