این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
اهمیت این تحقیق به این اساس است که در مورد ارث مسلمان از کافر و بالعکس آن بین مذاهب اسلامی بعضی اختلافات وجود دارد و این تحقیق آن را باز گو میکند
سبب این موضوع این است که در مورد صورت های ارث بری کافر از مسلمان و بالعکس آن در کتاب ها ویاهم در مراکز علمی کمتر توجه شده است و برای اثبات آن این است که این موارد در جامعه هم کمتر بوده و یاهیچ وجود ندارد.
نوع روش تحقیق حاضر "کتباب خانه ای " است.به عبارت دیگر در این تحقیق هدف جستجو و تحصیل انشاء و نظریه، با استفاده از روشهای تحلیل عقلانی،استدلال، تفسیر، استنباط از متون فقهی و قوانین و دیگر منابع علم حقوق، بر پایه مطالعات کتابها است . در این روش از کتاب ها و مقالات مورد بحث و مطالعه قرار گرفته و نتایج مطلوب بدست می آید . يكي از اصلي تر ين بخش هاي هر كار تحقیقي را جمع آو ري اطلاعات تشكيل مي دهد. چنانچه اين كار به شكل منظم وصحيح صورت پذيرد كار تجزيه و تحليل و نتيجه گيري از داده ها با سرعت و دقت خوبي انجام خواهد شد. براي جمع آوري اطلاعات در كارهاي این تحقیق از طریقه پردازش وتفسیر اطلاعات استفاده شده است.
الف : هد ف اصلی
بررسی حکم دریافت ارث کافر از مسلمان و باالعکس آن
ب: هد فرعی
الف: سوالات اصلی
ب: سوالات فرعی
۱.احکام دریافت ارث مسلمان از کافر وبالعکس آن چست ؟
۲. دید گاه مذاهب در مورد دریافت ارث کافر از مسلمان و بالعکس آن چیست؟
۳. تعریف مسلمان و کافر چیست؟
پیشینه موضوع
۱. مطیعی ، فرزاد ، تحلیل حکم دریافت میراث مسلمان و کافر ازیک دیگر مذاهب اسلامی ،تهران ، مهر
این شخص در این مورد تحقیق را انجام داده که در تمام مذاهب اربعه تطبیق نموده است که در اینجا نتیجه آن را بیان میکنیم: همه مذاهب چهارگانه اسلامي اجماع دارند كه كافر از مـسلمان ارث نمـيبـرد، ولـي در ارثبردن مسلمان از كافر با يكديگر اختلاف دارند. امامیه اجماع دارد كه مسلمان از كـافر نـه فقـط ارث ميبرد.
۲-امیری ، وارث ، (۱۳۸۹ ) كفر از توارث در مذهب مالكيه . انتشارات ادب
نتیجه این تحقیق :
پيشواي مالکیه معتقد است كه بين مـسلمان و كـافر، تـوارثي نيـست. وي در ابتـدا بـه ذكـرروايات پرداخته، سپس ميگويد: امري كه نزد ما اجماعي است و سنّتي كه در آن هيچ اختلافي نيست و آنچه را كه از بيان دانشمندان در شهرهاي خودمان درك كردم، آن است كه مسلمان ازكافر به قرابت و وِلاء ارث نبرده، كسي را از ميراث خـود، حجـب نمـيكنـد}يعنـي بـاوجود ورثه مسلمان،وارث كافر از متوفّاي كافر، ارث ميبرند.
زرقاني كه روايات و مطالب مالك را شرح داده است، ميگويد: مسلمان از كافر و كـافر ازمسلمان، ارث نميبرد.ابن حجر« نيز همين نظريه را ابراز نموده، ميگويد كه بر مسلمان حرام است از كـافر، ارث ببرد ولو آن كافر، پدرش باشد. اين گفته، نظرية بيشتر دانشمندان اسـت .
يكي از مسايل بحث انگيز در مبحث ارث ، مسأله ميراث انسان مسلمان از متوفاي كافر و بالعكس است. آيا بين كافر و مسلمان -ولو ارتباط نسبي يا سببي داشته باشند-ارتباط ارث بري برقرار است يـا خيـر؟ مـذاهب اسلامي براي اين پرسش چه جوابي دارند؟ نظريات و ادله آنها در اين مسأله چيست؟ مذاهب اسلامي با آنكه در بسياري از اصول و احكام و قوانين با يكديگر وحدت نظر دارند ، در برخي از مسايل جزيي ديدگاه يكساني ندا رنـد
اشتراکگذاری: