این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
لیشمانیا نوعی بیماری پوستی است که بیشتر در مناطق گرمسیری مشاهده میشود.این بیماری از راه گزش نوعی پشه خاکی که در مکانهای گرم و مرطوب مثل زیر زمینخانهها، فضاهای متروک، پشت لوازم و اشیای ثابت منزل و... زندگی میکنند، به انسان منتقل میشود. یکی دیگر از راههای انتقال این بیماری، تماس زخمهای عادی با ترشحات زخملیشمانیااست.عامل بیماریلیشمانیاانگلی به نام لیشمانیا است که در زخمهای لیشمانیاوجود دارد که با خونخواری پشه از محل زخم لیشمانیا ، وارد بدن پشه میشود و چرخه انتقال آن طی میشود. لیشمانیا خشک به نوعی بیماری مشترک انسان و سگ به شمار میرود به طوری که سگها منبع این بیماری به شمار میروند.مهمترین منبع بیماریلیشمانیامرطوب جوندگانی مثل موشهای صحرایی هستند.در افغانستان 2 نوع از این بیماری وجود دارد که توسط 2 گونه انگل ایجاد می شود. نوع خشک یا شهری و نوع مرطوب یا روستایی.لیشمانیاخشک یا شهری که توسط گونه انگل لیشمانیا تروپیکا ایجاد می شود. در این نوع پس از یک دوره کمون بیش از دو ماه، ندول کوچکی درمحل گزش به رنگ قرمز قهوه ای ظاهر می شود و بتدریج طی 6 ماه بزرگتر می شود و معمولا در مرکز آنها زخم سطحی ایجاد می شود و دلمه می بندد. در صورت عدم درمان معمولا طی 12-8 ماه ضایعه روبه بهبودی می رود و از خود جوشگاه به جای می گذارد دوره زمانی این نوعلیشمانیااز نوع مرطوب طولانی تر است.لیشمانیامرطوب یا روستایی توسط گونه لیشمانیا ماژور ایجاد می شود. در این بیماری پس از دوره کمون کمتر از دو ماه در محل گزش دانه جوش مانندی ایجاد می شود. طی 3-2 ماه زخم بزرگتر شده و گاهی اطراف آن ندول های کوچک و متعدد ظاهر می شود که از عوارض این بیماری محسوب می شود. گاهی ممکن است انگل از طریق مسیر لنفاتیک گسترش پیدا کند. بهبود معمولا طی 6-2 ماه دیده می شود و جوشگاهی از آن باقی می ماند.
اهمیت روش تحقیق همین بس که برخی براین باورند که علم همان روش است.روشی که اگر صحیح و هماهنگ با هدف پژوهش گزینش گردد ، می تواند صحت و کارآمدی پژوهش را تضمین نماید.هر پژوهشگر پس از نیازسنجی و شناسایی مساله ، در اولین گام به نحوه انجام تحقیق خواهد بود . در این تحقیق از روش کتاب خانه یی استفاده شده است که از منابع معتبر علمی استفاده شده است .
پرازیت های لیشمانیا تک یاخته هایی از جنس لیشمانیا و عضوي از خانوادة تریپانوزوماتیده هستند که باعث ایجاد انـواع لیشـمانیوز میشوند. عوامل مؤثر در بیماریزایی پرازیت های لیشمانیا عبارتند از عوامل مربوط بهپرازیت ، پشۀ ناقل، میزبان مهرهدار و محیط. عوامل مربوط بهپرازیت شامل فاکتورهاي ویرولانس موجود در پرازیت های لیشـ مانیا اسـت کـه مهمتـرین آن هـا LPG و GP63 میباشند.
اشتراکگذاری: