این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
۱. پرسش های تحقيق
الف : وضعیت تولید دوا در افغانستان چگونه است؟
ب : اهمیت تولید دوا افغانستان چیست؟
ج: وضعیت صادرات و واردات دوا در افغانستان چگونه است؟
در مورد این موضوع تحقیقات دیگر موجود نیست و این تحقیق برای اولین بار مورد بررسی قرارگرفته است.بعضی از کتاب فقط معرفی این دستگاه را نموده است ولی به اندازه این تحقیق به صورت تکمیل وجود ندارد.
۳. بیان مسله تحقیق
بهنظر میرسد تولید دوا از اینکه با مواد حساس کیمیاوی و بیولوژیکی سروکار دارد و برای سلامت جان و روان ساخته میشود، بیشتر از هر بخش دیگر باید در محیط سالم انجام شود. اما در افغانستان این شمار کارخانهها نه در جای مناسب، بلکه در گوشهگوشه شهر بهصورت پراکنده، درکنار سایر کارخانهها بدون در نظرداشت محیط سالم واقع شدهاند. بهگونهی نمونه کارخانههای تولیدی کابل بیشتر در دهسبز، پشت کوتل خیرخانه، کارته نو، پل چرخی و شماری از آنان در محلهای رهایشی موقعیت دارند.آنچه که در لایحهی تأسیس این کارخانهها نیز صراحت دارد و آمده، این است که پارک صنعتی دوا در دستهبندیهای مختلف باید از یک تا سه کیلومتر دورتر از ساحهی مسکونی و دیگر کارخانههای صنعتی قرار داشته باشد. چیزی دیگری که واضح است این است که کیفیت دوا از محیطهای آلوده متاثر میشود.
رییس اتحادیهی صنعت دوا یی و محصولات صحی افغانستان میگوید که گرچند دولت مقدار زمینی را در منطقهی «چشمه دوغ» در شمال کابل برای کارخانههای تولید دوا اختصاص داده است
پس از سالها واردات میلیونی دوا ، اکنون اما صادرات شماری از اقلام داخلی یک دستآورد بزرگ پنداشته میشود. غلامسعید راشد، رییس ادارهی تنظیم امور دوایی و محصولات صحی، صادرات دوا ی افغانستان را یک دستآورد بزرگ میخواند و میگوید که از سه سال به اینسو کارخانههای تولیدی دوا شاهد پیشرفتهای علمی، فنی و مسلکی است.
۱. برسی اوضاع تولید دوا در افغانستان
۲. بررسی مشکلات تولید دوا در افغانتسان
۳. بررسی اهمیت تولید دوا در کشور
۴. بررسی مشکلات در تولید دوا در افغانستان
نوع روش تحقیق حاضر "بنیادی نظری و کتاب خانه ای" است.به عبارت دیگر در این تحقیق هدف جستجو و تحصیل انشاء و نظریه، با استفاده از روشهای تحلیل ،استدلال، آمار . در این روش از کتاب ها و مقالات مورد بحث و مطالعه قرار گرفته و نتایج مطلوب بدست می آید .
يكي از اصلي تر ين بخش هاي هر كار پژوهشي را جمع آو ري اطلاعات تشكيل مي دهد. چنانچه اين كار به شكل منظم وصحيح صورت پذيرد كار تجزيه و تحليل و نتيجه گيري از داده ها با سرعت و دقت خوبي انجام خواهد شد.
بخش صحت افغانستان از سالها به اینسو بیشترین آمار واردات دوا و محصولات صحی را داشته است. اکنون حدود 85 درصد دوا ی افغانستان وارداتی است که سالانه به ارزش 400 تا 600 میلیون دالر از کشورهای همسایه، اروپایی و امریکایی وارد میشود. با این وجود بهتازگی یک شرکت داخلی تولید دوا توانسته است برای اولینبار زمینهی صادارات شماری از اقلام دوا ی گیاهی داخلی را به کشور نایجریه فراهم کند
اشتراکگذاری: