این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
از آنجائیکه رهبری به عنوان «فرآیند از نفوذ بر گروهی از افراد از طریق اثر گذاری بر فعالیت های آنان به نحوی که افراد را در راستای تحقق اهداف مشترک سوق دهد» توصیف شدهاست. رهبري از ديرزمان مورد توجه انديشمندان و محققان مديريت بوده و اين هدايت و رهبري که يکي از وظايف اساسي وارزنده مديريت به شمار مي رود،در روند تکامل وتوسعه سازمان ورسيدن به اهداف وخواست هاي از قبل تعيين شده نقش کليدي داشته ويک رهبر خوب وسالم مشکلات را به آساني برطرف، فاصله هارا نزديک ور اه هاي بدست آوردن مقاصد واهداف را در پرتوي ارشادات مدبرانه خويش به پيروان وزير دستان مي نماياند، تا در روشنايي آن به سرمنزل نهاي برسند. و آنان همواره دربارة رهبري و زواياي گوناگون آن، از جمله عواملي كه سازندة يك رهبر اثربخش و موفق است، تحقيق كردهاند.
یکی از عوامل عمده ای که رهبری را تحت تاثیر قرار میدهد، شیوه های رهبری است. شیوه نگرش مدیر نسبت به نقش خودش و کارکنانش است که این عامل عمده انتخاب و کاربرد درست شیوه های رهبری که با انگیزش بیرونی متناسب اتخاذ میشود، میتواند به حصول اهداف اداره منجر شود.
براساس یک طبقه بندی کلی رفتار، رهبران به دو نوع "انسان گرا" و"سازمان گرا" تقسیم میشوند . رهبران انسان گرا در سازمان حد اکثر توجه خود را به کارمندان اداره یا اعضای سازمان معطوف میدارند. اما رهبران سازمان گرا اهداف و ماموریت های اداره را مقدم بر افراد می دانند. و در تحقیقاتی که صورت گرفته کارکنان بیشتر به رهبران انسان گرا متمایل هستند و رهبرانی که به سازمان گرایی تاکید می ورزیدند با عدم علاقمندی و کارشکنی کارکنان خویش مواجه بوده اند. در نظریهء دیگری شیوه های رهبری را به چهار نوع (سیستم) تقسیم کرده اند و هریک به عنوان یک سیستم یاد شده است: ۱) شیوه رهبری آمرانه ۲) شیوه رهبری پدرانه 3) شيوه رهبري مشاركتي 4) شيوه رهبري آزاد.
ترويج انگيزه هاي مثبت درنزدکارکنان به افزايش توليدمنجرخواهدشدوزماني اين امرصادق خواهدبودکه مديران بتوانندحداکثرانگيزهاي مثبت وخودآگاه رادرافرادايجادنمايند.دراين موردمديران ازگذشته هاي دوربه فکراين شده اندکه چگونه ميتوان انگيزه هاي افرادراجهت عملکردأثربخش برانگيخته سازند.فريدريک تايلوراساس گذارمکتب مديريت علمي به اين باوربوده که افرد را با استفاده ازانگيزه هاي مادي که دارندوهمچنين ازطريق تنبيه ميتوان به انجام دادن کارهاواداشت.
رهبری یکی از امور مهم و با اهمیت در یک موسسه و یا شرکت تولیدی میباشد که یک رهبر بتواند اثرات مثبت را بر گروهی از افراد و کار کرد آنها برای تحقق اهداف مشترک ایجاد کند که یکی از راهکار ها اهمیت دادن به شیوه های رهبری در گزینش افراد در بخش درست که با بکار افتادن و شکوفایی یک موسسه و یا یک شرکت میشود. که میتواند باعث ایجاد انگیزه و تشویق بالای کارمندان یک بخش شود.فرآیند ایجاد انگیزش در کارکنان جزء مهارت های انسانی مدیراست. علم نوین مدیریت ابزارهای مناسبی برای رفع مسائل فنی در محیط کار در اختیار دارد و توانسته است مشکلات مربوط به این حوزه را مرتفع نماید. اما یکی از مهمترین و پیچیده ترین مشکلات مدیران در محیط سازمان،چگونگی برخورد با کارکنان و ایجاد انگیزه در آنها می باشد. انگیزش پدیده ای بسیار پیچیده است که بر عوامل متعددی در سازمان اثر می گذارد و از آنها تاثیر می پذیرد. این مفهوم در مباحث سازمانی اهمیت فراوانی دارد زیرا اثر بخشی مدیریت تا حدود زیادی تحت تاثیر ایجاد انگیزش برای دستیابی به اهداف سازمان است. بنابراین یکی از وظایف اساسی مدیران بعد از انتخاب کارکنان شایسته و متخصص،ایجاد انگیزه در آنان است.
-1-3 پشینه تحقیق
از آن جایکه یکی از ویژگی های رهبر ایجاد انگیزه درافراد است که خود باعث افزایش بروری درسازمان میگردد.
بهروز قاسمی دریکی از تحقیقات خود درارتباط به رهبری وتاثیر آن بالای انگیزش نیروی انسانی که درسال 1387 درسازمان ها انجام داده است به این نتیجه رسیده است یکی از عواملی که باعث افزایش بهروری درسازمانها میگردد عبارت از انگیزش مستقیمی است که توسط فرد رهبر ودیگر افراد سطوح مدیریتی بالای افراد صورت میگیرد.
درزمینه به مونوگراف مربوطه درولایت هرات کدام تحقیقی صورت نگرفته وامید تحقیق بنده درزمینه تاحدودی اهمیت این موضوع را روشن نماید.
منابع انسانی یا به عبارت بهتر سرمایههای انسانی از مهمترین عوامل تولید در یک سازمان به شمار میرود. ولی به سازمان ها و رهبران سازمان ها انگیزش امر اساسی است.انگیزه دهی نیروی انرژی دهنده است که استقامت عملکرد کارمند را تعین میکند.لیکن قابل تذکر است که مسولین امور صرف میتوانند نیرو برای انگیزه دهی خلق نمایند یعنی زمینه را برای انگیزش مساعد سازند.این یک حقیقت مسلم است
اشتراکگذاری: