این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
ترکيب سلول جنسى مرد با سلول جنسى زن و تشکيل تخم و جايگزين شدن تخم در داخل رحم را آبستنى يا باردارى مى نامند.
براى تشخيص حاملگى سه دسته از علايم درنظر گرفته شده است. ۱) علايم قطعى۲) علايم احتمالى ۳) علايم مشکوک
علايم قطعى حاملگى : علايم قطعى حاملگى آنهايى هستند که مشاهده آنها دليل حاملگى صددر صد يک زن است. اين علايم عبارت اند از: شنيده شدن صداى قلب جنين (اين کار توسط پزشک يا فرد دوره ديده انجام مى شود. حس کردن حرکات جنين (اين کار نيز، توسط پزشک يا فرد دوره ديده نه اظهار مادر ــ صورت مى پذيرد. اثبات حاملگى با روش هاى تشخيص مطمئن نظير سونوگرافى (زاده 1393).
علايم احتمالى حاملگى : علايمى هستند که در صورت مشاهدهٔ آنها در فرد، بايد به حاملگى وى فکر کرد. اين علايم عبارت اند از:بزرگ شدن شکم، تغيير در اندازه و قوام رحم و دهانۀ رحم : که توسط پزشک معاينه کننده تشخيص داده مى شود.
علايم آزمايشگاهى : در بعضى از موارد به سبب عدم حساسيت و ويژگى کاملِ تست آزمايشگاهى، ممکن است وضعيّت خانم غيرباردار توسط آزمايشگاه از نظر حاملگى مثبت گزارش شود يا آزمايش خانم باردارى به علت اشتباه احتمالى آزمايشگاه در جواب آزمايش به صورت غير واقعى و غلط منفى گزارش گردد و به همين علتّ علايم آزمايشگاهى جزء علايم احتمالى محسوب مى شوند.
علايم مشکوک : اين علايم تا حدودى ما را در تشخيص حاملگى راهنمايى مى کنند و عبارت اند از:قطع قاعدگى : اوّلين علامت حاملگى قطع عادت ماهانه است ولى به صرف بروز اين امر نمى توان مطمئن بود که زن حامله است. چون ممکن است اين مسأله علل ديگرى داشته باشد.
بزرگ شدن پستان ها : در زن حامله پستان ها شروع به بزرگ شدن مى کند يا ممکن است سوزش يا ناراحتى در پستان ها احساس شود. اين حالات قبل از وقوع قاعدگى نيز ممکن است براى فرد اتفّاق بيفتد.
تهوع و استفراغ صبحگاهى (ويار حاملگى): زن حامله بخصوص در هفته هاى اوّل حاملگى، بعد از بيدار شدن از خواب احساس دل به هم خوردگى مى کند. اين حالت بهتدريج با پيشرفت حاملگى مرتفع مى گردد.
احساس حرکت جنين از جانب مادر : مادران معمولاً از حدود هفتهٔ بيستم حاملگى مى توانند حرکات جنين را احساس کنند (زاده 1393).
نقاب يا ماسک حاملگى : در برخى از زن هاى باردار لکه هايى با حدود غيرمنظم، به رنگ قهوهاى و اندازه هاى مختلف در ناحيهٔ صورت و گردن ظاهر مى شود که به آن »نقاب حاملگى« مى گويند، اين لکه ها خوشبختانه بعد از زايمان محو مى گردند.
ترک های آبستنى : عبارت اند از خطوط بلند و کوتاه قرمزرنگ که در ناحيهٔ پوست شکم و گاهى پوست ران ها و پستان ها به وجود مى آيد و اغلب با خارش همراه است. اين ترک ها در نيمى از زنان حامله ديده مى شود، که بعدها به رنگ سفيد نقرهاى درمى آيند.
علاوه بر تغييرات مذکور که اختصاصاً در تشخيص حاملگى مورد استفاده قرار مى گيرند دگرگونى هاى زير نيز در دوران باردارى ديده مى شود که در مراقبت از زنان باردار بايد به آنها توجه نمود و در موارد ضرورى به پزشک ارجاع شوند.
ترش کردن يا سوزش معده : اين وضعيّت، با احساس سوزش در بالاى شکم که دراثر اختلال دستگاه گوارش و برگشت اسيد معده به لوله مرى به وجود مى آيد، همراه است. در اين موارد بايد از پرخورى، تند خوردن غذا و مصرف غذاهاى ديرهضم خوددارى کرد.
نفخ : اتساع معده و روده ها و در نتيجه بزرگ شدن شکم را دراثر جمع شدن گاز »نفخ« مى گويند.
از دلايل اين امر، فشار رحم بر روده هاست. در اين مورد زن باردار بايد از خوردن غذاهايى که سبب نفخ مى شود (مثل حبوبات، پياز، سير، کلم و …) خوددارى کند.
يبوست : بسيارى از زن هايى که در حالت عادى، اجابت مزاج طبيعى دارند، در دوران حاملگى به علت تغييرات هورمونى و فشار رحم بر روده ها، دچار يبوست مى شوند. به کار بردن دستورات زير تا حدودى به رفع يبوست کمک مى کند: نوشيدن يک ليوان آب سرد به طور ناشتا مصرف بيشتر مايعات در طول روز مخصوصاً در هواى گرمــ اضافه کردن روغن زيتون به غذاى روزانهــ مصرف روزانهٔ سبزيجات خام. افزايش وزن : ميزان افزايش وزن مطلوب در دوران باردارى ارتباط مستقيمى با وزن پيش از باردارى زن يا به عبارتى ذخائر چربى بدن او دارد.
گرفتگى عضلات : در روزهاى آخر حاملگى، گرفتگى عضلات پشت و ران ها شايع است. اينناراحتى دراثر بزرگ شدن رحم و به عقب برگشتن ستون فقرات کمر ايجاد مى شود و در حالت ايستاده فشار بيشترى به عضلات پشت و ران ها وارد مى آيد. بهترين راه درمان، استراحت است. پوشيدن کفش پاشنه کوتاه و ماساژ عضلات در کم کردن درد و گرفتگى عضلات مؤثرّ است.
حاملگی سبب تغییرات متعددي در سیستم تنفسی می شود، بزر گ شدن رحم باعث بالا رفتن دیافراگم شده و قطر عرضی قفسه صدري افزایش یافته و قطر عمودي آن کاهش می یابد در نتیجه حجم هواي باقیمانده در ریه ها کاهش می یابد. در پاسخ به هیپر ونتیلاسیون مختصري که در حاملگی نرمال اتفاق می افتد ظرفیت حیاتی تا اندازه اي افزایش یافته و سطح دي اکسید کربن پلاسما مقداري پایین می آید .در زن باردار در نیمه دوم حملگی مصرف اکسیژن 15-25درصد بیش از مصرف آن در زن غیر باردار است
اشتراکگذاری: