این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
تعهد سازمانی به نگرش کلی فرد به سازمان به عنوان یک کل دلالت داشته, در بر گیرنده پذیرش
اهداف و ارزشهای سازمان. تمایل به تلاش برای سازمان و قصد ادامه عضویت در سازمان و وفاداری
به آن می باشد. فردی که تعهد سازمانی بالایی دارد در سازمان باقی می ماند امداف آن را می پذیرد
و برای رسیدن به آن اهداف از خود تلاش زیاد و حتی ایثار و فداکاری نشان می دهد. رابطه تعهد
سازمانی و ترک خدمت معکوس است. کارمندان متعهدتر با احتمال کمتری از آنهایی که متعهد نیستند سازمان را ترک می کنند. لی و همکارانش نشان دادند که تعهد سازمانی در یک دوره ۴ ساله پیش بینی کننده ترک خدمت بوده است. و هم چنان اين مورد با ربط دیگر موارد نیز تعهد سازمانی نیز تشریح می گردد. مشارکت در تصمیم گیری به معنای مشارکت افراد مناسب. در زمان مناسب و برای انجام کار مناسب است (باقری, ۱۳۸۵). بر پایه اين تعریف» مشارکت کارکنان و تصمیم گیری در کارهایی که به خود آن ها مربوط می شود؛ مشارکتی داوطلبانه. ارادی و آگاهانه خواهد بود که این درگیری شخص را تشویق می کند که به تحقق هدف های گروه کمک کند و در مسژلیت ها و پیامدهای آنها سهیم شود. مشارکت به مفهوم مفاعله. به معنای همیاری. همراهی و شریک شدن و همدست شدن در کار وهمکاری کردن است یعنی کسی که با کسی بخاطر کاری همکاری کرد مشارکت گفته می شود وهمچنان به معنای شریک شدن به امری است. مشارکت از پیش مشخص شده نیست و نظر به فعل فاعل تعیین می گردد و ابعاد آن را طرفین رسم می کنند. مشارکت نوعی سهیم و دخیل شدن درتصمیم گیری و برنامه ریزی و اجرا است.امروزه همه سازمان های شخصی و دولتی برای دریافت مشارکت کارکنان خود تلاش های زیادی می نمایند و برای ایجاد تعهد سازمان کارکنان مصارف و قرارداد های مختلف را به امضا می رسانند. کشور های مترقی اصل مشارکت و تعهد سازمانی را در نظر گرفته اند و امروزه یکی از بهترین سبک اداری را تمثیل می نمایند. اداره لوی سارنوالی نیز با مشعر از این موضوع برای تقرب به تعهد سازمانی.کارکنان و مشارکت طرزالعمل های خاصی را وضع نموده و برای تمثیل روند بهتر اداری جلسه های مختلف را اتخاذ نموده اند که جزئیات و موارد آنرا در تحقیق حاضر به بحث و بررسی می گیریم.
قسمی که ميدانيم هیچ تحقیقی بدون هدف صورت نمی گیرد و هر تحقیق دارای هدف و یا اهداف
متعدد می باشد که محقق قصد رسیدن به آن را دارا میباشد و هدف تحقیق در حقیقت مقصود و یا
منظور نهایی محقق است از تحقیق حاضر که روش های حل منازعات ساحه کار را به بررسی گرفته
است دارای اهداف اصلی و فرعی ذیل می باشد.
-شناسایی عوامل موثر مشارکت در تصمیم گیری بر تعهد سازمانی کارکنان در اداره لوی حارنوالی
میباشد.
اهداف فرعی:
- بررسی رابطه مدیریت مشارکتی و تعهد سازمانی
- بررسی ابعاد مدیریت مشارکتی و نقش تصمیم گیری در اداره لوی حارنوالی
- بررسی عقاید تصمیم گیری در برنامه ریزی به شکل بهتر و اساسی
پيشنهاد میتود های مشخص به منظور بهبود وضعیت موجوده ؛
ضعف مدیریت و حالت شکننده آن در سازمان در کشور و عدم تعهد به سازمانها و نهاد ها از یک طرف و بکر بودن موضوع به حیث یکی از راه های موثر برای تاثیر گذاری آن در کشور این ضرورت را واضح می سازد تا با یک بررسی دقیق بتوان اقدام به شناسایی فرصت هاء موانع و چالش های پیش روی سازمان ها پرداخته و با بررسی این مسئله از زوایا و دیدگاه های مختلف نظریات و طرح های مثبت را برای حل این مسئله ارائه نمایم تا شاید بتوان از نتایج این تحقیق در جهت ایجاد یک چنی موضوع و بهره برداری مثبت از آن بخاطر شگوفایی کشور استفاده به عمل آورد. و از سوی دیگر اداره لوی حارنوالی اساس ضروریات این اداره تحقیق حاضر انجام شده است.
سوالات تحقیق در هر تحقیق علمی از اهیمت و جایگاه خاصی برخوردار میباشد. زیرا همین سوالات استند که بمثابه سنگ تهداب یک تحقیق پنداشته شده محقق جهت دریافت پاسخ به سوال و یا
سوالات مربوطه تحقیق را انجام میدهد. سوالات تحقیق هذا به دو بخش اصلی و فرعی به طور ذیل
تقسیم میشود:
عوامل تاثیر گذاری مشارکت در تصمیم گیری و تعهد سازمانی کارکنان چیست؟
سوالات فرعی تحقیق کنونی عبارتند از:
۱. آیا بین مدیریت مشارکتی و تعهد سازمانی رابطه معنی دار وجود دارد؟
۲. آیا ابعاد مدیریت مشارکتی می توانند نقش تصمیم گیری را در سازمان ها پیش بینی نمایند؟
۳ آیا جمع آوری و در نظر گرفتن آرا و عقاید. می تواند در تصمیم گیری و در برنامه ریزی بهتر و
صحیح تر موثر باشد.
می توان پاسخ های احتمالی ر برای سوالات مطرح شده به طور ذیل ارایه نمود:
به نظر می رسد مهمترین عوامل تاثیر گذار بر مشارکت شامل تصمیم های برنامه ریزی و تصمیم
های برنامه ریزی نشده می باشد.
به نظر می رسد که رابطه مدیریت مشارکتی و تعهد سازمانی رابطه سببی می باشد.
- هنگامیکه تصمیم گیری مدیریت شد. مشارکت در سازمان به طور خود کار ایجاد می شود.
- به نظر می رسد عقاید تصمیم گیری بر برنامه ریزی درست الزامی می باشد.
ر بخش روش شنا سی تحقیق به این مو ضوع پرداخته مشود که چگونه تحقیق حا ضر را انجا میدهیم تا بتوانیم به نتایج متوقعه بطور معیاری و علمی دست يابیم و پاسخ به فرضیه های خو دریافت نمائيم. در اين پژوهش از روش توصیفی- همبستگی که در اغاز به روش گرد آوری تابخانه ای یا فیش برداری از این منابع استفاده از منابع انترنتی» رسانه ای شامل اسناد. مقالات. گزارش های خبری و آرشیو مجلات استفاده شده است. و در قدم دوم اطلاعات را از طریق توزیع پرسشنامه از اداره لوی حارنوالی می باشد.
نوعیت تحقیق از نظر هدف توصیفی تحلیلی بوده و روش تحقیق روش مختلط میباشد که بر
اساس روش جمع آوری اطلاعات تلوریک (کتابخانه ای) و ساحوی اجرا گردیده است. در تحقیق
تئوریک برای جمع آوری اطلاعات منابع مطالعاتی مختلف ملی و بین المللی و بطور اخص اسناد
تقنینی موجوده افغان ستان در این عر صه | ستفاده صورت گرفته ا ست. این تحقیق چون به تحلیل
مو ضوعات مربوط به تاثیر مشارکت در تصمیم گیری بر تعهد سازمانی کارکنان در لوی سارنوالی
میپردازد بناء نیاز به تحقیق ساحوی نبوده ولی برای اینکه بتوان آنچه که در تیوری اسست در عمل
نیز وجود دارد و یا خبر پر سس شنامه نیز توزیع گردیده ا ست. در تحقیق ساحوی نظریات و دیدگاه
های جامعه آماری در مو ضوع مورد تحقیق به منظور مستند سازی بو سیله پر سشنامه جمع آور
پده است.
جامعه آماری به مجموع افراده اشیاء و یا به طور کلی پدیده هایی اطلاق می شود که محقق می تواند نتیجه مطالعه خود را به کلیه آنها تعمیم دهد(متانی. ۱۳۸۶). با در نظر داشت اینکه تحقیق حاضر در صدد بررسی روش های حل منازعات ساحه کار بر اساس قوانین افغانستان میباشد. جامعه آماری این تحقیق از لحاظ ارتباط موضوع باید تمام ادارات موجوده کشور با شد زیرا هر یکی از ادارات به نحوی از مشارکت. تصمیم گیری و تعهد شامل هستند. اما بنابر محدودیت های د ستر سی به ادارات. کم بودن وقت و چالش های امنیتی نمی توان به آن نایل شد. بناءٌ با در نظر دا شت محدودیت های فوق الذکر جامعه آماری اين تحقیق اداره لوی سارنوالی تعیین گردید و به تعداد ۱۰۰ پرسسشنامه در نهادهای متذکره جهت جمع آوری اطلاعات توزیع یده است.
گروه نمونه به یک بخش از مجموع جامعه آماری اطلاق میگردد که از میان اعضای این جامعه انتخاب گردیده و بوسیله اطلاعات جمع آوری شده از آن ها محقق قادر است به کل جامعه آماربرسد(مسگاران» ۱۳۸۱ ص ۲۹۶).حجم نمونه در اين تحقیق به تعداد ۱۰۰ نفر از کارمندان اداره لوی سارنوالی جمع اوری و تحلیل یده است. روش نمونه گیری استفاده شده در این تحقیق روش غیر احتمالی مبتنی بر قضاوت و قابل دسترس بودن میبا شد. یعنی جامعه آماری انتخاب شده برای این تحقیق بر | ساس پلان از قبل اتخاذ شده انگاب گردیده است. روش غیر احتمالی مبتنی بر قضاوت وقابل دسترس بودن از جهت اینکه مدت زمان برای اجرای این تحقیق کوتاه بوده و از جانب هم چون این تحقیق ایجاد مشارکت در صمیم گیری بر تعهد سازمانی کارکنان را به برر سی گرفته | ست بناء ایجاب می نماید تا از تمام ولایات کشور نمونه گیری صورت گیرد در حالیکه این موضوع بنابرملحوظات امنیتی ناممکن به نظر میر سید پس نظر به 8 ضاوت محقق اداره لوی سارئوالی بعنوان جامعه آماری انتخاب گردید تا معلومات قابل اعتبار منظم و دقیق بدست آید.
مشاركت در تصميم كيرى به معناى مشاركت افراد مناسبء در زمان مناسب و براى انجام كار مناسب است اكر فعاليتهاى مختلف مديريت مورد بررسى قرار كيرد به وضوح مشاهده مى شود كه جوهر تمامى فعاليتهاى مديريت تصميم كيرى است. يكى از مهمترين روشهاى مديريت كه مى تواند به وسيله رهبرى ادارى در ايجاد وحدت وتشكل كاركنان به يك كروه كارى متشكل وحصول رضايت ازكار موثر افتد اين است
اشتراکگذاری: