این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
در دهههای اخیر، مسائل مرتبط با حقوق کودکان و حقوق والدین به عنوان یک جنبه مهم از حقوق بشر و حقوق اجتماعی به توجه جهانی رسیدهاند. افغانستان نیز به عنوان یکی از کشورهایی که در دوران تغییرات سیاسی و اجتماعی قرار گرفته است، نیاز به بررسی و اصلاح قوانین مرتبط با حقوق کودکان و والدین دارد. این تحقیق به بررسی حقوق متاقابل کودک و والدین در قانون افغانستان و تعهدات بینالمللی که این کشور به آنها پایبند است، میپردازد. در نقض حقوق کودک عوامل متعددی نقش دارد که از آن جمله: بیسرپرستی، بلاهای طبیعی، تبعیض جنسی و قومی، بیسوادی والدین، فقر و مشکلات اقتصادی، تغذیه نامناسب، آلودگیهای محیطی، والدین معتاد، مشکلات ناشی از طلاق، بیتوجهی مسؤولان دولتی در خصوص حمایت از کودکان، از مهمترین عواملیاند که باعث افزایش نقض حقوق کودک در کشور شده است.نقض و نادیدهگرفتن حقوق اطفال، هر اندازه و توسط هر ابزاری که باشد، پیامدهای بسیار سنگینی در جامعه دارد. زیرا اطفال و کودکان امروز، رهبران و بزرگان فردای جامعهاند.
چه تعهداتی از طریق اسناد بینالمللی، مانند کنوانسیون حقوق کودک، به افغانستان تعلق دارد؟
الف – . فرضیه اصلی
تعهدات بینالمللی افغانستان در زمینه حقوق متاقابل کودکان و والدین ممکن است با قوانین داخلی آن همخوانی نداشته باشد و نیاز به تعیین انطباق و اجرای بهتر این تعهدات با قوانین ملی دارد. این عدم هماهنگی میتواند منجر به نقض حقوق کودکان و والدین در افغانستان شود و نیاز به اصلاحات قانونی و اقدامات اجرایی داشته باشد.
ب - فرضیه فرعی
عدم هماهنگی میان تعهدات بینالمللی افغانستان در زمینه حقوق متاقابل کودکان و والدین و قوانین داخلی این کشور ممکن است منجر به وقوع تضادها و تضاربها در حقوق والدین و کودکان شود. این تضادها میتوانند منجر به نقض حقوق اساسی این گروهها شده و نیاز به تعیین اصول موحد و تطابق بیشتر میان تعهدات بینالمللی و قوانین داخلی در افغانستان را نشان دهد
تحقیق در این زمینه میتواند به شناخت نقاط ضعف در قوانین و سیاستهای موجود افغانستان و تعیین تغییرات لازم برای تطابق با تعهدات بینالمللی کمک کند. این اصلاحات میتوانند بهبودی در وضعیت حقوق کودکان و والدین به دنبال داشته باشند.پایبندی به تعهدات بینالمللی به تقویت حکومت قانونی در کشور کمک میکند و اعتماد عمومی به نظام حقوقی و انصاف در جامعه را افزایش میدهد. تحقیق در این زمینه به توسعه پایدار کشور کمک میکند، زیرا حقوق کودکان و والدین بخشی از توسعه اجتماعی و اقتصادی است. بهبود شرایط زندگی کودکان و والدین میتواند به افزایش سطح تعلیم و سلامتی و کاهش فقر و بیپایانی کمک کند.مسئولیت بینالمللی: افغانستان به عنوان عضوی از جامعه بینالمللی، مسئولیتهای بینالمللی در زمینه حقوق کودکان و والدین دارد. تحقیق در این زمینه به تأکید بر این مسئولیتها و پایبندی به تعهدات بینالمللی کمک میکند.در نتیجه، تحقیق در مورد حقوق متاقابل کودک و والدین در قانون افغانستان و تعهدات بینالمللی به بهبود حقوق بشر، بهبود شرایط زندگی کودکان و والدین، و توسعه پایدار کشور کمک میکند و اهمیت بزرگی دارد.Top of Form
اقای یزدانی در سال (۱۳۹۹) تحقیقی را در مورد حق آموزش کودکان انجام داده که نتیجه ذیل بدست آمده است:حق بر آموزش کودک، از حقوق فردیوی و از جمله حقوق اجتماعی برای داشتن جامعه سالم است.در جامعه کنونی، اجرای این حق بر عهده نهادهای رسمی مانند دولت و نهادهای غیر رسمی مانند خانواده است. طبق اسناد بینالمللی، خانواده با توجه به نقش اساسی خود که در تعلیم و تربیت کودک دارد، در تضمین اجرای این حق نسبت به دولت در اولویت قرار دارد. در تحقیق حاضر به روش توصیفی_تحلیلی در پی پاسخ به این سوال هستیم که دامنه نقش والدین در تعلیم و آموزش کودک چه موضوعات و ابعادی را در بر میگیرد. تبیین این مسأله، نگارندگان را به این نتیجه رهنمون ساخته است که با نظر به این که کودک بیشترین ارتباط عاطفی، روانی، شخصیتی و ... را با خانواده خود برقرار میکند؛ نه تنها باید تدابیری اندیشیده شود که خانواده کانون تعالی و رشد وی باشد، بلکه دولت نیز باید بیش از هر چیز تأمین سلامت خانواده را در اولویت برنامه اجرایی خود قرار دهد تا کودکان به عنوان نیروی انسانی آینده کشور بتوانند تمام نیازهای خود را ابتدا در خانوادهای سالم و سپس در جامعهای متعالی رفع کنند.
این تحقیق به روش توصیفی و تحلیلی و با استفاده از کتابهای موجود در عرصه حقوق جزا به خصوص حقوق جزای عمومی و منابعی که در راستای تبیین مسئولیت جزایی تدوین گردیده و نیز پایان نامهها، مقالات و سایتهای حقوقی، استفاده شده است.
خانواده و تکالیف متقابل والدین و فرزندان نسبت به یکدیگر اساس اجتماع و به عقیده جامعه شناسان یکی از عوامل ایجاد تمدن است. رشد و پرورش افراد در خانواده پایه گذاری شده است و سلامت و سعادت جامعه بشری در گرو تربیت صحیح و استواری است که در خانواده پدید آمده است. یکی از مسایل مهم که امروزه باید بیشتر مورد مطالعه و بررسی قرار گیرد، تکالیف متقابل والدین و فرزندان در مقابل همدیگر می باشد. در این راستا والدین و فرزندان باید به حدود حقوق و تکالیف خود واقف بوده و بدانند مرز آزادی آنان در این حقوق تاکجاست؟
اشتراکگذاری: