این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
یکی از بحران های کنونی اجتماع بشری، گسترش غیر قابل انکار خشونت علیه زنان است. بدرفتاری با زنان ، در همه کشورهای جهان مسئله ای کا ملا عمومی و دارای نتایج وخیمی است. این مسئله در سراسر جهان سلامت روحی و جسمی زنان را به مخاطره انداخته و سبب نقض گسترده حقوق این بخش از جامعه بشری گردیده است. خشونت علیه زنان در خانواده و اجتماع، سبب تشویش، حس حقارت و در نهایت خودکشی می گردد. ، تأمین حقوق قانون و حفظ كرامت انساني زن، حفظ سلامت خانوده و مبارزه علیه رسوم، عرف و عادات ناپسند که سبب خشونت علیه زن م یگردد، حمایت از متضرر آزار و اذیت و قربانیان خشونت، جلوگیری از آزار و اذیت و خشونت علیه زن، بلند بردن سطح آگاهی عامه در مورد خشونت عليه زن و تعقيب عدلي مرتكبان جرايم خشونت عليه زن، ميباشد. در اين قوانين مصادیق آزار و اذیت و خشونت علیه زنان و اصطلاحات مرتبط به آن تعریف گردیده است.
۱ پرسش اصلی
خشونت علیه زنان در افغانستان به کدام پیمانه است ؟
۲ پرسش های فرعی
در جامعه افغانستان نيز خشونت عليه زنان سابقه طولاني دارد و زنان در همه دوران زندگی خود ممکن است با خشونت روب هرو شوند. علاوه بر همسر، پدر و برادر و حتی فرزندان پسر نیز م یتوانند به زن خشونت كنند. كه اين پيامد بدآموز يهايی است كه از يك نسل به نسل ديگر منتقل شده است، چون به گفته روان شناسان؛ مرداني كهدر كودكي در خانود هها يشان شاهد كتك خوردن زنان خانواد هشان بود هاند در بزرگسالي بيشتر مرتكب خشونت عليه همسران خود م يشوند. بنابراين، تجارب و بدآموز يهایی كه از اين طريق به نس لهاي بعدي انتقال م ييابد، دورباطلي را به وجود م يآورد كه به مرور زمان ن هتنها باعث كاهش اعتماد به نفس و محدوديت دسترسي زنان به حقوق و آزاد يها يشان م يشود، بلكه دولت را با مشكلات جدي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي مواجه م يسازد. به اين خاطر كاهش خشونت عليه زنان نيازمند مبارزه و همكاري مداوم تمام گرو ههاي اجتماعي بر اساس برنام ههاي دقيق و گسترده م يباشد.
روش پژوهـش مورد استفاده در این مقاله، تحلیلی ـ تـوصیفی بوده.لازم بـه ذکر است که در این پژوهش، گردآوری داده ها به شکل کتابخانه ای و ترکیبی از منابعی چون کـتاب هـا، مجله ها و فصلنامه ها، اینترنت بـوده است.
يكي از معضلات حقوق بشر در جامعه افغانستان خشونت عليه زنان م يباشد. خشونت علیه زنان به مفهوم هرگونه عملی است که مبنای جنسی داشته و فرایند بالقوه آن منجر به آسیب جسمانی، جنسی و روانی و یا رنج و محنتزنان گردد.
اشتراکگذاری: