این یک مونوگراف تکمیل بوده که دارای پرپوزل هم میباشد شما میتوانید با پیام گذاشتن در وتسپ ما آن را دریافت کنید
وتسپ:۰۷۹۹۱۱۸۸۳۱
مونوگراف به صورت تضمینی بوده که نیاز به تغیرات ندارد و قبلا دفاع و ارایه شده است
---------------------------------------------
جرم رفتاری علیه مهم ترین ارزش های حاکم بر یک جامعه است و مرتکب با انجام آن نظم، امنیت و آرامش جامعه را برهم میزند. از همین رو، جوامع در طول تاریخ در برابر چنین رفتار هایی، عکس العمل نشان داده و با آنها مبارزه نموده است. از سویی هم این دو (جرم و مجازات) به گونه های مختلف در طول تاریخ بشر تعیین و تطبیق شده است. یکی از جرایمی که تاریخچه طولانی نداشته و در گذشته ای نه چندان دور موضوع آن مطرح گردیده است، جرایم علیه مصئونیت هوایی است که حقوق جزای کشورها به آن توجه نموده است.
بدیهی است ارتکاب جرایم علیه مصئونیت یک هواپیما یا هلیکوپتر می تواند به حوادث و حتی فجایع انسانی و امنیتی منجر شود و صدمات شدید و یا حتی جبران ناپذیر جانی و مالی را در بر داشته باشد. لذا قانونگذاران کشورها، رفتار هایی را که این مصئونیت را به مخاطره می افکند، تحت عنوان جرایم علیه مصئونیت هوایی جرم انگاری نموده و برای مرتکبین آن مجازات هایی را پیشبینی نموده است.
امروزه با گسترش صنایع هوایی و افزایش روز افزون حمل و نقل هوایی، علاوه بر اینکه سهولت های فراوانی بوجود آمده است، به همین موازات دامنه ای فعالیت مجرمانه علیه آن افزایش و توسعه یافته است. قانون گذار افغانستان در کود جزا در ماده ۲۷۲ در کتاب دوم، باب اول، فصل دوم به عنوان جرایم علیه مصئونیت هوایی جرم انگاری و مجازات هایی را پیشبینی نموده است، از آن جمله جرایم میتوان اشاره کرد به انهدام هواپیما یا هلیکوپتر در حال پرواز، خساره مند ساختن طیاره یا هلیکوپتر طوریکه مانع پرواز آن گردد، انهدام یا صدمه رساندن به هدایت تاسیسات هوانوردی و ...
در سطح بین المللی، کنوانسیون های متعدد بین المللی به منظور مبارزه با این جرایم، اعمالی را جرم انگاری نموده که می توان نام برد: کنوانسیون توکیو راجع به جرائم و برخی اعمال ارتکابی دیگر در هواپیما مصوب ۱۴ سپتامبر ۱۹۶۳، کنوانسیون ایکائو ( کنوانسیون بین المللی هوانوردی ملکی مصوب ۱۹۹۴، کنوانسیون تصرف غیر قانون هواپیما مصوب ۱۹۷۰ لاهه (و.. . اشاره نمود.
نگارنده در این پایان نامه بر آن است که سابقه تاریخی، مقررات بین المللی مصوب و کود جزای افغانستان در خصوص جرایم علیه مصونیت هوایی را مطالعه و بررسی نماید و خلاء ها و نقایص آنرا در سیاست جنایی تقنینی کشور شناسایی و راهکارهای لازم را پیشنهاد نماید. لذا در این تحقیق به بررسی جرایم، صلاحیت رسیدگی توسط مراجع صالح، نحوه تعقیب و رسیدگی و نهایتا به مجازات هایی که برای مرتکبین پیشبینی شده پرداخته می شود تا مشخص شود که قوانین جزائی کشور تا چه حد پاسخگوی مبارزه با این دسته از جزایم بوده و خلاء های قانونی آن کدام است؟ در صورت عدم پاسخگویی و وجود خلاء قانونی، راهکار های پیشنهادی چیست؟
نیاز و اهمیت نسبت به دولت و افراد
کاربرد
به اساس بررسی های که نگارنده انجام داده در خصوص جرایم علیه مصئونیت هوایی در کود جزای افغانستان و اسناد بین المللی تا کنون مطالعه تطبیقی انجام نشده و پژوهش های مرتبط به موضوع که در قالب کتاب ، پایان نامه ها و مقالات علمی پژوهشی انجام شده عبارتند از:
پایان نامه (هواپیما ربایی در حقوق بین الملل) تحقیق تهمینه بهارلو؛ پایان نامه (راهزنی هوایی و جرایم ارتکاب علیه هواپیما) تحقیق قدیر نوری فر و پایان نامه (امنیت پرواز و سیاست کیفری در عرصه حقوق بین الملل هوایی) تحقیق معصومه ابراهیمی می باشد.
سؤال های اصلی:
1- رفتار های علیه مصئونیت هوایی در کد جزای افغانستان و اسناد بین المللی چگونه جرم انگاری شده است؟
2-تعقیب، رسیدگی و مجازات مرتکبین جرایم علیه مصئونیت هوایی به چه صورت است ؟
سؤالهاي فرعي:
1- مصادیق جرایم علیه مصئونیت هوایی در کود جزا افغانستان و اسناد بین المللی کدام است؟
2- مراجع تعقیب، رسیدگی و مجازات های پیشبینی شده به چه صورت است؟
1-6- فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی:
1- به نظر می رسد در کد جزای افغانستان رفتارهایی که مصئونیت هوایی را به مخاطره می افکند، در مطابقت یا اسناد بین المللی، جرم انگاری صورت گرفته است.
2- که به نظر می رسد که تعقیب و رسیدگی به جرایم علیه مصئونیت هوایی آئین دادرسی افتراقی وجود ندارد.
فرضیه های فرعی:
1- به نظر می رسد که مصادیق جرایم علیه مصئونیت هوایی در کود جزای افغانستان بیشتر از اسناد بین المللی است
2- به نظر می رسد در کود جزا برای برخی از جرایم علیه مصئونیت هوایی، مجازات های شدیدی چون اعدام و یا حبس دوام را نیز پیشبینی نموده است.
هدف اصلی: بررسی جرایم علیه مصونیت هوایی از نظر کد جزا و اسناد بین الملل
اهداف فرعی
شناسایی ماهیت جرایم علیه مصونیت هوایی
تدوین اثر مستقل و متفاوت نسبت به سایر آثار موجود در زمینه عنوان تحقیق
در مورد جرایم علیه مصونیت هوایی آثار زیادی به رشته تحریر آمده است، اما نو آوری در این تحقیق این است که این اثر به صورت مقایسوی بین کد جزا و اسناد بین اللملی به موضوع پرداخته است.
1. نبود اثر مستقل و موثر در این بخش
2. نسبت علاقمندی خاص به این موضوع
3. انجام مکلفیت تحقیقی در اتمام دوره تحصیلی
این تحقیق بر اساس ماهیت، تحلیلی و توصیفی بوده و در جمع آوری اطلاعات آن بیشتر از روش کتابخانه یی استفاده شده است.
جرم رفتاری است خلاف ارزش های یک جامعه که در قانون متبلور می شده باشد، و در هر برهه از تاریخ بشر را همراهی نموده است، با گذشت زمان جرایمی تولد میشود و ندرت جرایمی از بین میرود، یکی از آن سلسله جرایمی که پس از اختراع هواپیما پا به عرصه ظهور گذاشت
اشتراکگذاری: